Ποιες εταιρείες αναδείχθηκαν κορυφαίοι εργοδότες για το 2021, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των εργαζομένων τους.

 

Κορυφαίοι εργοδότες για το 2021, μεταξύ άλλων, η Lidl Hellas, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, η Teleperformance Greece, το Accenture Greece και το Public.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Top Employers, μια σημαντική πρωτοβουλία του poudouleueis.gr. Η λογική του Top Employers Greece και των αντίστοιχων Top Employers του εξωτερικού είναι απλή: Αξιολόγηση των εταιρειών από τους εργαζομένους τους και μόνο, τωρινούς και προηγούμενους.

 

Η λίστα έχει ως εξής:

 

Οι κορυφαίοι εργοδότες σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2021

1. Lidl Hellas

2. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

3. Teleperformance Greece

4. Accenture Greece

5. Public.gr

6. ΑΒ Βασιλόπουλος

7. Vodafone Greece

8. Plaisio

9. Cosmote  E-Value

10. Jumbo

 

Πώς προκύπτει η αξιολόγηση των εταιρειών

 

Η κατάταξη Top employers 2021 Greece προέκυψε ως εξής: Ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις και οι αξιολογήσεις των χρηστών της πλατφόρμας poudouleueis.gr, όπως αυτές κατατέθηκαν από τις 16 Νοεμβρίου 2020 έως τις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στη μέση βαθμολογία που δόθηκε στις επιχειρήσεις από τους εργαζομένους ή πρώην εργαζομένους τους μέσα από τις κριτικές που καταγράφηκαν στην πλατφόρμα. Τα κριτήρια των υπαλλήλων στα οποία βασίστηκαν ήταν: οι ευκαιρίες ανέλιξης, το πακέτο αποδοχών, το management, τις εταιρικές αξίες, τη διοίκηση, καθώς και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Όπως γίνεται αντιληπτό, έγινε προσπάθεια να καλυφτούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αξιολόγησης ενός χώρου εργασίας, ώστε η αξιολόγηση να είναι όσο πιο σφαιρική και πλήρης γίνεται, λαμβάνοντας υπόψη το πλήρες φάσμα μιας εργασιακής συνθήκης και των πολύπλευρων αναγκών των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Top Employers είναι ίσως η μόνη αξιολόγηση εταιρειών, όπου το αποτέλεσμα βγαίνει καθαρά και μόνο από τους υπαλλήλους της και όχι από τη δημόσια εικόνα των εταιρειών, όπως αυτή προβάλλεται από τις ίδιες προς τα έξω. Αυτό συνεπάγεται ότι τα αποτελέσματα σε σημαντικό βαθμό ανταποκρίνονται περισσότερο στην αλήθεια.

 

Ας δούμε παρακάτω κάποια από τα αποτελέσματα:

 

Αρχικά, παρατηρείται μια σχετική διαφοροποίηση στο αντικείμενο δραστηριότητας των εταιρειών που διακρίθηκαν. Βλέπουμε εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, καθώς και εταιρείες που ανήκουν στον κλάδο των super market.

H Lidl Hellas, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους εργοδότες σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι η εταιρεία που εκτιμάται περισσότερο από τους εργαζομένους της. Στον ίδιο κλάδο βλέπουμε τον Σκλαβενίτη στη δεύτερη θέση, ενώ στην 6η θέση τον ΑΒ Βασιλόπουλο. Και οι τρεις εταιρείες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο φαίνεται να εκτιμώνται από τους υπαλλήλους τους.

Στον τομέα της τεχνολογίας, προσφοράς υπηρεσιών και προϊόντων, αλλά και εξυπηρέτησης πελατών σε θέματα τεχνολογίας βλέπουμε την Teleperformance Greece (3η θέση), Accenture Greece (4η θέση), την Public.gr (5η θέση), τη Vodafone Greece (7η θέση), το Plaisio (8η θέση) και τέλος την Cosmote E-Value στην 9η. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν διαφορές ως προς τις δραστηριότητές τους, αλλά έχουν κοινό την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τα στατιστικά.

Στον κλάδο του λιανεμπορίου που δεν εντάσσεται στις παραπάνω κατηγορίες βλέπουμε την εταιρεία Jumbo (10η θέση) που και αυτή με τη σειρά της φαίνεται να στηρίζεται και αξιολογείται θετικά από το προσωπικό της.

 

Λίγα λόγια για τις Top 5 εταιρείες

 

Η Lidl Hellas λειτουργεί από το 1999 στην Ελλάδα. Από τότε αποτελεί σταθερή επιλογή πολλών καταναλωτών λόγω των παροχών και της ποιότητάς τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lidl βραβεύτηκε, καθώς έχει κερδίσει την ευρωπαϊκή διάκριση «Retailer of the Year Europe 2018-2019», ως η αγαπημένη αλυσίδα σουπερμάρκετ των ευρωπαίων καταναλωτών.

Ο Σκλαβενίτης είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί από το 1954 με σχεδόν 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εξυπηρετεί έως και 500.000 πελάτες καθημερινά, καθιστώντας την σταθερή επιλογή καταναλωτών, αλλά από ό,τι φαίνεται και υπαλλήλων.

Η Teleperformance Ελλάδας ιδρύθηκε το 1989. Δραστηριοποιείται στην εξυπηρέτηση πελατών, στην τεχνική υποστήριξη, άλλα και σε πολλούς άλλους τομείς διαφόρων από τα μεγαλύτερα brands του πλανήτη.

Η Accenture αποτελεί εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σε τομείς ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας. Η Accenture απασχολεί πάνω από 1000 συμβούλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Public είναι μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας, επικοινωνίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κοντεύει τα 20 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην ελληνική και κυπριακή αγορά, με σταθερούς λάτρεις των προϊόντων και υπηρεσιών της.

 

Γιατί είναι σημαντική η πρωτοβουλία αξιολόγησης;

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και διενέργεια του poudouleueis.gr έχει την εξής φιλοσοφία: Αφενός να επικροτήσει τα εργασιακά περιβάλλοντα που σέβονται τον εργαζόμενο και του δίνουν δυνατότητες ανέλιξης και παροχών και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να αφυπνίσει και βελτιώσει τις επιχειρήσεις που φαίνεται να δυσαρεστούν μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους. Τέλος, να ενημερώσει τους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στις επιχειρήσεις που πιθανώς να τους απορροφήσουν.

 

Θέλεις να κάνεις και εσύ την αξιολόγησή σου στην εταιρεία που δουλεύεις είτε σήμερα είτε παλαιότερα; Η γνώμη σου μετρά!

 

Πληροφορίες για poudouleveis.gr

Το Poudouleveis.gr είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αφιερωμένη στους εργαζομένους της Ελλάδας. Σε αυτήν μπορείς να βρεις θέσεις εργασίας, κριτικές εργαζομένων για διάφορες εταιρείες, πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς και λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεντεύξεων πρόσληψης. Ακόμη προσφέρεται online πλατφόρμα για τη δημιουργία βιογραφικού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υποψηφίων για θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σήμερα.

Το Poudouleveis.gr είναι μέρος του ομίλου UNDELUCRAM SRL με ενεργή παρουσία σε οκτώ χώρες (Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία και Δημοκρατία της Μολδαβίας).

 

Επικοινώνησε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία υπάρχει!

E-Mail: [email protected]