Το Poudouleveis.gr πέτυχε χρηματοδότηση late-seed ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.Κύριος επενδυτής αναδείχτηκε η Sofia Angels Ventures, ένα επενδυτικό fund από τη Βουλγαρία. Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης και για την περαιτέρω επέκταση σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ασία και Αφρική. 

Το Poudouleveis.gr, μία από τις μεγαλύτερες online κοινότητες εργαζομένων στην Ελλάδα -μέλος του δικτύου WhereWeWork- ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης ύψους 1.000.000 ευρώ, ένα ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση της σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Κύριος επενδυτής σε αυτόν τον γύρο ήταν η Sofia Angels Ventures, ένα επενδυτικό fund από τη Βουλγαρία, που προσέφερε χρηματοδότηση ύψους 400.000 €. Τη λίστα των επενδυτών συμπληρώνουν η Gapminder VC (επενδύει για 3η φορά στο δίκτυο WhereWeWork με 200.000 €), η Head North (200.000 €), η πλατφόρμα συν-επενδύσεων για startup τεχνολογίας SeedBlink (100.000 €, follow-on) και ένας ακόμη business angel με 100.000 €. Το Poudouleveis.gr ανήκει στο δίκτυο Wherewework.com της Undelucram και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει τέσσερις γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 2 εκατομ. ευρώ. Οι προηγούμενοι γύροι πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2017, 2019 και 2021.

 

Ως επενδυτές τεχνολογίας, διαπιστώνουμε τον αξιοσημείωτο αντίκτυπο του περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες σε καθιερωμένους κλάδους. Η Undelucram είναι πλέον μια ισχυρή επιχείρηση που είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να διαμορφώσει και να προωθήσει την αγορά του online recruitment και του employer branding. Η κοινότητα των επενδυτών μας, αναγνώρισε ολόψυχα  την αφοσίωση και τις επιχειρηματικές δυνατότητες της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη τους στο όραμα της Undelucram για επέκταση πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, τόνισε ο Andrei Dudoiu, Managing Partner της SeedBlink.

 

Τρεις φορές περισσότεροι χρήστες μέχρι το τέλος του 2024

Η πρώτη πλατφόρμα του ομίλου wherewework.com ενεργοποιήθηκε στη Ρουμανία το 2011 από τον επιχειρηματία Costin Tudor. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα περιφερειακό δίκτυο που περιλαμβάνει όλες τις πλατφόρμες wherewework.com, οι οποίες βοηθούν τους εργοδότες να προβάλλουν την εταιρεία τους και να αναζητήσουν το κατάλληλο για εκείνους ανθρώπινο δυναμικό. Το δίκτυο παρέχει πληροφορίες σχετικά με την εργοδοσία, τους μισθούς, τις παροχές και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεντεύξεων, σε κάθε εταιρεία και αποτελεί ήδη μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες εργαζομένων σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με περισσότερους από 1,5 εκατομ. χρήστες σε περιφερειακό επίπεδο. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και περισσότερους από χίλιους πελάτες μέχρι το τέλος του 2024.
 


Το WhereWeWork έχει αναπτύξει ένα εξελίξιμο μοντέλο στο χώρο των HR platforms, όπου εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν έναν νέο τρόπο να αλληλεπιδρούν με διαφάνεια και να συνταυτίζουν τις ανάγκες τους. Η ομάδα διαχείρισης του δικτύου γνωρίζει σε βάθος ζητήματα όπως το digital marketing και το HR, έχοντας αναπτύξει δεξιότητες και προθυμία για μάθηση και γρήγορη εξέλιξη, αναλαμβάνοντας παράλληλα και επενδυτικό ρίσκο σε μια  ανταγωνιστική αγορά. Πιστεύουμε ότι, η συγκεκριμένη επενδυτική ευκαιρία μπορεί να προσφέρει καλές αποδόσεις, μέσα από ένα πολύ ρεαλιστικό πλάνο πωλήσεων, κάτι που επικυρώνει και η αναγνώριση που τυγχάνει η προσπάθεια, στην αγορά, πρόσθεσε ο Milen Ivanov, Managing Partner της Sofia Angels Ventures.

 

Επέκταση σε νέες αγορές εκτός Ευρώπης

Η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται εκτός Ρουμανίας το 2019, αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ από το 2022 ξεκίνησε άνοιγμα και σε άλλες ηπείρους. Το δίκτυο σήμερα λειτουργεί συνολικά σε 14 χώρες και πιο συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Τσεχία, Πολωνία, Αλγερία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πλατφόρμες του δικτύου WhereWeWork είναι μεταφρασμένες στην εκάστοτε τοπική γλώσσα και προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε χώρας. Η κοινότητα λειτουργεί με μοντέλο business-to-business, που βασίζεται σε ετήσια συνδρομή, κάνοντας την υπηρεσία διαθέσιμη τόσο στους τομείς του Employer Branding, όσο και του Online Recruitment. Η πλατφόρμα στηρίζεται σε αλγορίθμους μηχανικής μάθησης και συγκεντρωτικά δεδομένα χρηστών, που ταιριάζουν τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων στην αγορά εργασίας με εκείνα των εργοδοτών.

 

Επενδύσαμε για τρίτη φορά στην Undelucram επειδή το όραμα τους ταιριάζει απόλυτα με το δικό μας για την υποστήριξη startup τεχνολογιών, που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις διεθνώς. Πρόκειται για μία εταιρεία που φέρνει επανάσταση στην αγορά εργασίας μέσω της διαφάνειας. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον μισθό, αναζητούν ταυτόχρονα και την επαγγελματική ανέλιξη που θα οικοδομήσει την καριέρα τους. Η πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες που βοηθούν εργαζόμενους και υποψήφιους να μάθουν βασικά δεδομένα για τις εταιρείες και να επιτύχουν το στόχο τους πιο εύκολα, ανέφερε ο Sergiu Roșca, founding partner της GapMinder VC.
 

Αυτός είναι ο τέταρτος επενδυτικός μας γύρος και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε μακροχρόνιους συνεργάτες στο πλευρό μας, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν για δεύτερη και τρίτη φορά και κατανοούν πλήρως ότι η διαφάνεια στην αγορά εργασίας είναι ένα όραμα που θέλει λίγη περισσότερη προσπάθεια για να υλοποιηθεί. Θα συνεχίσουμε την επέκταση μας και την επένδυση στη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά πάνω απ’ όλα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφορίες που πραγματικά κάνουν τη διαφορά για τους χρήστες μας, είτε πρόκειται για υποψήφιους υπαλλήλους και εργαζόμενους, είτε για εργοδότες, δήλωσε ο Costin Tudor, CEO των WhereWeWork.com platform.

 

Σχετικά με το Poudouleveis.gr 

Το Poudouleveis.gr είναι μέρος του δικτύου της πλατφόρμας Wherewework που έχει τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα εργαζομένων στη Ρουμανία και μία από τις μεγαλύτερες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους εργαζομένους από αυτές τις χώρες. Η πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες σε όσους αναζητούν εργασία σχετικά με τους εργοδότες, καθώς και αποτελεσματικά εργαλεία για το branding των εργοδοτών και τη στοχευμένη πρόσληψη. Χάρη σε έναν αποκλειστικό αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, το Poudouleveis.gr υποστηρίζει επίσης μεμονωμένους χρήστες με πρόσθετο εξατομικευμένο περιεχόμενο και εργαλεία.

 

Σχετικά με την Sofia Angels Ventures

Η Sofia Angels Ventures είναι ένα ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου ύψους 13 εκ. €, το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και συν-επενδύει μαζί με angel investors, family offices και άλλους ιδιώτες επενδυτές και ταμεία. Το ταμείο επικεντρώνεται σε startup τεχνολογίας σταδίου pre-seed και seed, κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά με μελλοντικό όραμα να λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως. Η Sofia Angels Ventures υποστηρίζεται από την InnovFin Equity, με οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Στόχος του ΕΤΣΕ είναι να βοηθήσει στη στήριξη της χρηματοδότησης και της υλοποίησης κερδοφόρων επενδύσεων στην Ε.Ε. και να εξασφαλίσει αυξημένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

 

Σχετικά με τη GapMinder

Η GapMinder είναι ένα ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου 50 εκ. € που επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας από τη Ρουμανία και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες αναπτύσσοντας ραγδαία διεθνώς και βρίσκονται στη φάση Seed ή Series A. Οι συνεργάτες της GapMinder έχουν μια άμεση προσέγγιση ως επενδυτές, βοηθώντας τις εταιρείες να αναπτυχθούν μέσω στρατηγικών συμβουλών και άμεσης συμμετοχής στην επιχειρησιακή οργάνωση, την εταιρική διακυβέρνηση και την οικονομική πειθαρχία. Το χαρτοφυλάκιο της GapMinder περιλαμβάνει εταιρείες όπως FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Deepstash, SmartDreamers, Soleadify, Machinations, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. Η GapMinder συγχρηματοδοτείται κυρίως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας 2014-2020.

 

Σχετικά με τη SeedBlink 

Η SeedBlink είναι μια εξειδικευμένη τεχνολογική πλατφόρμα επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών που δίνει την ευκαιρία σε επενδυτές, να χρηματοδοτούν από κοινού με καθιερωμένους θεσμικούς επενδυτές, κορυφαίες ευρωπαϊκές startups και scale-ups τεχνολογίας. Η αποστολή του SeedBlink είναι να δημιουργήσει μια αποτελεσματική επενδυτική υποδομή για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές που θα συνεργάζονται για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας.
Η SeedBlink Crowd SA είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο της Ρουμανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF), με αριθμό PJR28FSFPR/400001 από 03.11.2022, ενώ διαθέτει και διαβατήριο ΕΕ σύμφωνα με το μητρώο παρόχων υπηρεσιών crowdfunding της European Securities and Market Authority (ESMA). Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: [email protected]