Η εύρεση και πρόσληψη των κατάλληλων εργαζομένων είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για κάθε εργοδότη. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέγουν τους σωστούς ανθρώπους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θέσεων εργασίας και να συμβάλλουν στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων τους.

Για να φτάσουν στους κατάλληλους εργαζόμενους, οι εργοδότες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές και πρακτικές. Μία από αυτές είναι η διαφήμιση των θέσεων εργασίας, η οποία γίνεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες, όπως οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας και τα κοινωνικά δίκτυα.

Συνεργάζονται με εξειδικευμένους συμβούλους προσλήψεων και μάνατζερ του ανθρώπινου δυναμικού, που τους βοηθούν να αναλύσουν τις ανάγκες της επιχείρησης και να προσδιορίσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρίες για τις θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, οι εργοδότες μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τα εργαλεία που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος για να φτάσουν στους κατάλληλους εργαζόμενους. Με τη βοήθεια των ψηφιακών πλατφορμών, μπορούν να προβάλουν την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας τους σε ένα ευρύ κοινό, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων και να διευκολύνουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

 

Στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων ταλέντων

Οι εργοδότες στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων ταλέντων για πολλούς λόγους. Καταρχάς, η ανάπτυξή τους επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε νέες τεχνολογίες και τάσεις στον τομέα τους. Με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και τις συνεχείς αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν το απαραίτητο ταλέντο για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Επιπλέον, η ανάπτυξη νέων ταλέντων επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν ότι ο εργοδότης τους επενδύει στην ανάπτυξή τους και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνουν στην εταιρεία και να αποδώσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το να αναπτύξουν νέα ταλέντα επιτρέπει, επίσης, στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας. Οι αλλαγές, όπως είναι οι νέες πρακτικές εργασίας στις  απαιτήσεις των πελατών, αλλά και τα δεδομένα, που έχουν προκύψει στις νέες αγορές, απαιτούν νέες δεξιότητες και γνώσεις. 

Τέλος, η ανάπτυξη νέων ταλέντων συμβάλλει στην ανανέωση και την καινοτομία. Οι νέοι εργαζόμενοι που αναπτύσσουν νέες ικανότητες και δεξιότητες μπορούν να φέρουν νέες ιδέες και προοπτικές στην επιχείρηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμες λύσεις και βελτιώσεις στις διαδικασίες και τα προϊόντα της εταιρείας.

 

Προτεραιότητα για τους εργοδότες είναι να έχουν οι εργαζόμενοι ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή 

Η ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία και την ευημερία των εργαζομένων. Οι εργοδότες πρέπει να αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν και προσωπικές υποχρεώσεις και ανάγκες εκτός του χώρου εργασίας.

Για να διασφαλίσουν την παραπάνω ισορροπία, οι εργοδότες μπορούν να λάβουν τα παρακάτω μέτρα:

 

Ευέλικτο ωράριο εργασίας 

Οι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν ευέλικτα ωράρια εργασίας, όπως την ευελιξία στην άφιξη και αναχώρηση από την εργασία ή τη δυνατότητα τηλεργασίας, προκειμένου να επιτραπεί στους εργαζόμενους να εκπληρώνουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις.

 

Προγράμματα ευεξίας 

Οι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν προγράμματα ευεξίας για τους εργαζόμενους, όπως γυμναστική, μασάζ, μαθήματα γιόγκα ή μεσημεριανά διαλείμματα, προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους και της κόπωσης και να ενθαρρύνουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

 

Μισθοί που προστέθηκαν πρόσφατα

 

Υποστήριξη για την οικογένεια 

Οι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν προγράμματα υποστήριξης για την οικογένεια, όπως άδειες για τη φροντίδα παιδιών ή ηλικιωμένων, ευέλικτα ωράρια εργασίας για γονείς ή παροχή χρηματικών επιδομάτων για τη φροντίδα των παιδιών.

 

Συνεχής επικοινωνία και υποστήριξη 

Οι εργοδότες πρέπει να έχουν ανοιχτή επικοινωνία με τους εργαζόμενούς τους και να τους παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, για να διαχειριστούν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

 

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε follow στα Social Media για να μαθαίνετε περισσότερα για εμάς!