Περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του μεγάλου αριθμού απολύσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό και είναι πάρα πολλά τα άτομα που υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν οικονομικά αν θα έχαναν τη σημερινή τους θέση εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε πώς μπορείς να βρεις μια θέση εργασίας, ακόμα μέσα στην πανδημία. Θέσεις εργασίας υπάρχουν, απλά πρέπει να ανακαλύψεις αυτήν που σου ταιριάζει. Επίσης, σε αυτό το άρθρο μπορείς να βρεις συμβουλές για ξεχωρίσεις και να πάρεις τη δουλειά που επιθυμείς.

Είτε είσαι σε αναζήτηση μιας καινούργιας θέσης εργασίας, είτε έχεις απολυθεί λόγω της τρέχουσας κατάστασης, σε αυτό το άρθρο θα βρεις συμβουλές και τακτικές για να βρεις γρήγορα μια δουλειά.

Πώς να ψάξεις για βρεις μια θέση εργασίας

Δυστυχώς, πολλοί κλάδοι υποφέρουν από τις συνέπειες αυτής της πανδημία. Γι 'αυτό σε συμβουλεύουμε να αρχίσεις με τους κλάδους που ακόμα κάνουν προσλήψεις.

 

Μεταξύ αυτών είναι:

    - Το λιανικό εμπόριο τροφίμων

    - Η παραγωγή

    - Ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός κλάδος

    - Οι Μεταφορές και ταχυμεταφορές

 

Εάν κανένας από τους παραπάνω κλάδους δεν σου ταιριάζει, τότε προσπάθησε να στείλεις το βιογραφικό σου σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες από αυτές που σου αρέσουν. Ακόμα κι αν δεν κάνουν προσλήψεις αυτή τη στιγμή, θα εκτιμήσουν το ενδιαφέρον σου για την εταιρεία τους. Για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου, στείλε το βιογραφικό σου μαζί με μια επιστολή προθέσεως.

Προσπάθησε να είσαι ενημερωμένος με τα τελευταία άρθρα που αφορούν τον κλάδο και που δημοσιεύονται σε εξιδεικευμένους ιστότοπους, όπως το Poudouleveis.gr ή να υποβάλλεις αίτηση για μια θέση εργασίας σε ιστότοπους αγγελιών θέσεων εργασίας. Μπορείς να βρεις χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις εργασίας, με πολλές από αυτές να αφορούν απομακρυσμένη εργασία. Έτσι, μπορείς να βρείς δουλειά και εργάζεσαι από την ασφάλεια του σπιτιού σου.

 

Συμβουλές για να εντυπωσιάσεις του υπεύθυνους προσλήψεων

 

1. Φτιάξε ένα βίντεο-βιογραφικό

Επειδή η όλη διαδικασία πραγματοποιείται διαδικτυακά, σου προτείνουμε να προτιμήσεις ένα βίντεο-βιογραφικό. Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση για τη δουλειά που επιθυμείς με το γραπτό βιογραφικό σου και, στη συνέχεια να στείλες στους υπεύθυνους προσλήψεων με mail και μια εκδοχή βίντεο. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης εκτιμούν τους υποψηφίους εργαζόμενους που ξεχωρίζουν. Επιπλέον, είναι πιο εύκολη η παρακολούθηση ενός βίντεο και είναι σίγουρα είναι κάτι πρωτότυπο.

 

2. Ενημέρωσε το βιογραφικό σου

Εάν δεν σου αρέσει να μιλάς μπροστά στην κάμερα, ενημέρωσε το γραπτό βιογραφικό σου. Προσπάθησε να αφαιρέσεις οποιαδήποτε μη σχετική με τη δουλειά για την θα υποβάλλεις αίτηση, εμπειρία. Πρόσθεσε οποιαδήποτε εμπειρία ή δεξιότητα που έχεις αποκτήσει δουλεύοντας απομακρυσμένα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι υπεύθυνοι πρόσληψης θέλουν να βρουν άτομα που εργάζονται καλά και από το σπίτι τους, όχι μόνο στο γραφείο. 

 

3. Επεξεργάσου το προφίλ LinkedIn σου

Αυτή την περίοδο, πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν διαδικτυακή παρουσία, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Γι 'αυτό είναι καλό να ενημερώσεις και το προφίλ σου στο LinkedIn. Προσπάθησε να αυξήσεις τον αριθμό των επαφών σου στο LinkedIn και να κοινωνικοποιηθείς μαζί τους ειδικούς του κλάδους σου και τους υπεύθυνους προσλήψεων. Επωφελήσου της κάθε ανάρτησης για να συνδεθείς με καινούργια άτομα.

 

4. Επωφελήσου του ελεύθερου χρόνου σου για να αποκτήσεις νέες δεξιότητές

Αν βρίσκεσαι σε προσωρινή αργία ή έχεις χάσει τη θέση εργασίας σου,  το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερό σου χρόνο για να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα ανάπτυξης σταδιοδρομίας. Οποιαδήποτε μαθήματα και οποιοδήποτε πρόσθετο πιστοποιητικό, είναι ένα μπόνους στο βιογραφικό σου. Θα εντυπωσιάσεις τους υπεύθυνους προσλήψεων γιατί θα τους αποδείξεις ότι εκμεταλλεύτηκες μια δυσάρεστη κατάσταση (προσωρινή αργία ή απόλυση) για να αναπτύξεις την καριέρα σου.