Αν δεν έχετε ποτέ παραστεί σε ένα οργανωμένο event για εύρεση εργασίας, τότε πιθανότατα δεν έχετε αντιληφθεί την αξία και τη μοναδικότητα που προσφέρει. Σε αυτά τα events, έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε πολλές εταιρείες και να εξερευνήσετε ποιες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες και κατάλληλες για εσάς.

Μπορείτε να ανταλλάξετε από κοντά πληροφορίες με εργοδότες και να καταλάβετε τι ακριβώς αναζητούν. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών και η δυνατότητα να κάνετε ερωτήσεις απευθείας σε επαγγελματίες σας δίνει μια πιο αυθεντική εικόνα του τι πραγματικά προσφέρει η κάθε εταιρεία και αν είναι συμβατή με τους επαγγελματικούς σας στόχους και αξίες. Επιπλέον, μπορείτε να διευρύνετε το δίκτυό σας και να γνωρίσετε άλλους επαγγελματίες, που μπορεί να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας στο μέλλον. 

Οι Ημέρες Καριέρας είναι μια πολύτιμη εμπειρία που σας παρέχει μια πραγματική επαφή με την αγορά εργασίας και σας δίνει τη δυνατότητα να καταλήξετε στην επόμενη επαγγελματική σας πρόκληση.

 

Προετοιμασία για το event

Για να είστε πιο οργανωμένοι και να απολαύσετε πλήρως το event, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τις εταιρείες που θα συμμετέχουν και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Έπειτα, θα δημιουργήσετε ένα πλάνο που θα σας βοηθήσει να κινηθείτε στοχευμένα και να επικεντρωθείτε σε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Πρώτα απ' όλα, θα ελέγξετε τη λίστα των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο event. Θα επιλέξετε αυτές που έχουν σχέση με τον τομέα σας ή που ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε. Θα αναζητήσετε πληροφορίες γι’ αυτές τις εταιρείες, τι προσφέρουν και ποια είναι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους. Έτσι, θα έχετε πιο σαφή εικόνα για το ποιους θα θέλατε να γνωρίσετε και ποιοι να σας γνωρίσουν.

Στη συνέχεια, θα εξετάσετε το πρόγραμμα των ομιλιών και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του event. Θα επιλέξετε τις ομιλίες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και θα υπολογίσετε τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να τις παρακολουθήσετε. Θα δώσετε προτεραιότητα σε αυτές που έχουν σχέση με τα ενδιαφέροντά σας και θα προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε όσες περισσότερες μπορείτε.

Τέλος, θα δημιουργήσετε ένα πλάνο που θα σας βοηθήσει να κινηθείτε στοχευμένα κατά τη διάρκεια του event. Θα σημειώσετε τις εταιρείες που θέλετε να επισκεφτείτε και τις ομιλίες που θέλετε να παρακολουθήσετε. Θα οργανώσετε τον χρόνο σας έτσι ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε τις εταιρείες και να παρακολουθήσετε τις ομιλίες που σας ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα μετακινείστε στοχευμένα και θα αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Κατά την διάρκεια του event

Φορέστε κάτι που να σας εξασφαλίζει άνεση, αλλά που ταυτόχρονα να δείχνει και την επαγγελματική σας προσέγγιση. Ένα καλό παράδειγμα για άντρες είναι κοστούμι με γραβάτα, λευκό ή ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και καλά δερμάτινα παπούτσια ή  σπορ κοστούμι ή παντελόνι με σακάκι, πουκάμισο και καλά δερμάτινα παπούτσια. Αντίστοιχα, για γυναίκες είναι φόρεμα ή κοστούμι με φούστα, μεσάτο ή ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και κλασικές γόβες ή πέδιλα ή Σπορ κοστούμι ή παντελόνι με σακάκι, πουκάμισο και κλασικές γόβες ή πέδιλα. Και στις δύο περιπτώσεις και για τα δύο φυλα προτείνεται να επιλέξετε ένα φυσικό ύφασμα, όπως βαμβάκι ή λινό, για να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το βιογραφικό σας και ένα σημειωματάριο για να καταγράψετε σημειώσεις και ιδέες. Οι Ημέρες Καριέρας Αθήνας περιλαμβάνουν πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες και εργαστήρια, οπότε είναι καλό να έχετε κάτι για να σημειώνετε όσα σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε επίσης να κάνετε την εμπειρία σας ακόμη πιο ευχάριστη παίρνοντας μαζί σας έναν φίλο ή μια φίλη. Θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις εντυπώσεις και τις ιδέες σας μετά το event.

Θυμηθείτε να δείχνετε το πιο ζεστό σας χαμόγελο και να είστε αυθόρμητοι κατά τη διάρκεια του event. Θυμηθείτε ότι έχετε πετύχει πολλά μέχρι στιγμής και ότι τα καλύτερα είναι ακόμη μπροστά σας. Καλή επιτυχία!

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε follow στα Social Media για να μαθαίνετε περισσότερα για εμάς!