Η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς και δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε τη σωστή εμπειρία για τις σωστές θέσεις εργασίας. Αυτός ο οδηγός θα εισάγει τον αναγνώστη σε διαφορετικούς τρόπους απόκτησης της εμπειρίας που χρειάζονται, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς θα βρουν την επόμενη δουλειά τους.

 

#1: Αναζητήστε πρακτική άσκηση στον τομέα που σας ενδιαφέρει

Η πρακτική άσκηση είναι συχνά ένας πολύ καλός τρόπος τόσο για να αποκτήσετε εμπειρία όσο και για να δημιουργήσετε συνδέσεις στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Αυτές οι συνδέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μελλοντικές εργασίες που ταιριάζουν με το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης σας. Μάθετε ποιες πρακτικές είναι διαθέσιμες σε εταιρείες, σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κρατικούς οργανισμούς κ.λπ., κοντά σας και δείτε για ποιες επιλέγετε.

 

#2: Εθελοντής στα αγαπημένα σας μέρη ή οργανισμούς

Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε νέες δεξιότητες ενώ δημιουργείτε σχέσεις με

Εθελοντής στα αγαπημένα σας μέρη ή οργανισμούς

 

Η σημασία της απόκτησης της σωστής εργασιακής εμπειρίας

Η απόκτηση της σωστής εργασιακής εμπειρίας είναι απαραίτητη για την εύρεση εργασίας μετά την αποφοίτηση. Αυτή η ενότητα θα μιλήσει για τη σημασία της απόκτησης της σωστής εργασιακής εμπειρίας, γιατί είναι σημαντική και πώς να την αποκτήσετε.

 

Ένα ισχυρό βιογραφικό είναι απαραίτητο για την απόκτηση εργασίας μετά την αποφοίτησή σας, αλλά είναι μόνο η μισή μάχη. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι δεξιότητές σας ταιριάζουν με αυτό που ζητείται στη λίστα εργασίας και επίσης να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει πραγματικά η θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση.

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε αν σας αρέσει μια θέση πριν υποβάλετε αίτηση για αυτήν, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πάρουν συνέντευξη αν δεν έχουν κάποια προηγούμενη εργασιακή εμπειρία με αυτήν την εταιρεία ή τον κλάδο.

 

Έτσι, το να έχεις τουλάχιστον μία πρακτική ή μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια του σχολείου μπορεί πραγματικά να διευκρινίσει τι είδους δουλειές θέλεις και αν κάποια από αυτές αισθάνεται

 

5 Συμβουλές για να βρείτε καριέρα με τη σωστή εφαρμογή

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά. Είναι δύσκολο να βρείτε το σωστό με τη σωστή εφαρμογή. Οι εργοδότες συνήθως πρέπει να συμπληρώσουν πολλές φόρμες και να γράψουν μια συνοδευτική επιστολή, αλλά μερικές φορές δεν πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανταγωνίζονται για την ίδια θέση.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια καριέρα με τη σωστή εφαρμογή:

 

1) Μάθετε τι θέλετε από τη δουλειά σας

Όταν αισθάνεστε υποτιμημένοι στη δουλειά, είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε στη δουλειά και να έχετε μια βιώσιμη ισορροπία εργασίας-ζωής. Έτσι, πριν εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την καριέρα σας.

 

2) Μάθετε τι είδους εταιρεία θέλετε να εργαστείτε

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για μεγάλες, καθιερωμένες εταιρείες και άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία. Οι μεγάλες εταιρείες προσφέρουν ένα πιο σταθερό, αξιόπιστο εισόδημα και οφέλη όπως ασφάλιση υγείας, συνταξιοδοτικά προγράμματα και φροντιστήρια. Η εργασία σε μια μικρή εταιρεία μπορεί να προσφέρει περισσότερη επιχειρηματική εμπειρία με λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αλλά συχνά φέρουν υψηλότερο κίνδυνο αποτυχίας με πιθανότητα πτώχευσης ή απολύσεων.

 

3) Μάθετε ποιες δεξιότητες και ικανότητες ταιριάζουν καλά σε αυτήν την εταιρεία

Κάθε εταιρεία αναζητά εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες. Είναι σημαντικό να μάθετε ποιες δεξιότητες και ικανότητες ταιριάζουν καλά σε αυτήν την εταιρεία.

 

4) Προετοιμάστε το βιογραφικό σας με τρόπο που δείχνει προσωπικότητα και δημιουργικότητα

Ένα βιογραφικό είναι η ευκαιρία σας να δώσετε στον πιθανό εργοδότη σας μια γεύση από το ποιος είστε. Δείξτε τους τι έχετε να προσφέρετε επισημαίνοντας τα πιο πρόσφατα επιτεύγματά σας.

 

5) Παρακολουθήστε τις εφαρμογές σας όταν είναι απαραίτητο

Για να διασφαλίσετε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα αναλυτικά σας στοιχεία, πρέπει να τα παρακολουθείτε τακτικά. Αυτές οι αναφορές θα σας δείξουν πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με την εφαρμογή σας και θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε προβληματικές περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

 

Παρακολουθήστε τις εφαρμογές σας όταν είναι απαραίτητο

 

Τι είναι το ιδανικό βιογραφικό;

Το ιδανικό βιογραφικό δεν χρειάζεται να είναι μακρύ. Θα πρέπει να περιέχει τις πιο σχετικές πληροφορίες για εσάς, ενώ εστιάζει στις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας.

 

Τα βιογραφικά υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα και έχουν εξελιχθεί με την εποχή. Το μοντέρνο βιογραφικό έχει μια πιο κομψή, πιο οργανωμένη εμφάνιση. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά λεκτικό ή να περιλαμβάνει άσχετες πληροφορίες. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να είναι συνοπτική και να περιέχει τις πιο σχετικές πληροφορίες για εσάς ενώ εστιάζετε στις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας.

 

Ο σκοπός του βιογραφικού είναι να πάρει μια συνέντευξη. Έτσι, εάν δεν λαμβάνετε συνεντεύξεις μετά την αποστολή βιογραφικών, τότε είναι καιρός να επανεξετάσετε την προσέγγισή σας.

Ο σκοπός ενός βιογραφικού είναι να πάρει μια συνέντευξη.

 

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τη λειτουργία "Ποιος είδε το προφίλ μου" του LinkedIn για την αναζήτηση εργασίας σας;

Το LinkedIn είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να συνδεθείτε με επαγγελματίες του κλάδου σας και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε επαγγελματικές συνδέσεις.

 

Το LinkedIn είναι ένας επαγγελματικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που έχει πάνω από 500 εκατομμύρια μέλη στην πλατφόρμα και είναι το κατάλληλο μέρος για τους επαγγελματίες να βρουν δουλειά, να δουν εργοδότες, να βρουν νέες προσλήψεις και να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες. Το LinkedIn έχει γίνει ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το εργαλείο LinkedIn Who Viewed My Profile είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να δείτε ποιες από τις συνδέσεις σας έχουν δει το προφίλ σας.

 

Το εργαλείο LinkedIn Who Viewed My Profile σάς επιτρέπει να δείτε ποιες από τις συνδέσεις σας έχουν αφιερώσει χρόνο για να δουν το προφίλ σας. Εάν κάποιος έχει κοιτάξει το προφίλ σας, πιθανότατα ενδιαφέρεται για αυτό που έχετε να πείτε. Το εργαλείο Who Viewed My Profile είναι πολύ βολικό και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε νέες συνδέσεις που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας.

 

Σας ενημερώνει ποιος έχει δει το προφίλ σας και σε ποιες εταιρείες ή άτομα εργάζονται αυτά τα άτομα.