Η επαγγελματική εξέλιξη είναι από τους σημαντικότερους στόχους για πολλούς ανθρώπους. Είναι από τα σημαντικότερα βήματα στην καριέρα ενός ανθρώπου, καθώς αντιπροσωπεύει την ευκαιρία να εξελιχθεί και να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Είτε πρόκειται για προαγωγή εντός της εταιρείας είτε για μετάβαση σε μία νέα, η προετοιμασία και η προσέγγιση συνιστά  κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του ατόμου.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται μερικά χρήσιμα tips, τα οποία βοηθούν να προετοιμαστείτε και να προχωρήσετε στο επόμενο επαγγελματικό στάδιο με αυτοπεποίθηση και επιτυχία. Αν βρίσκεστε σε μία τέτοια φάση και θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα της καριέρας σας, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχετε.

 

Προσεκτική επιλογή εργοδότη

Η συνεχής εργασιακή εξέλιξη είναι σημαντικός στόχος για πολλούς εργαζόμενους. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μισθών, σε νέες προκλήσεις και σε μεγαλύτερη ικανοποίηση για την εργασία. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι εργοδότες εξίσου αφοσιωμένοι στην επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων τους.

Οι οργανισμοί με υψηλή ιεραρχική δομή έχουν περισσότερες ευκαιρίες για εργασιακή εξέλιξη, καθώς υπάρχουν περισσότερα επίπεδα διοίκησης στα οποία μπορούν να προαχθούν οι εργαζόμενοι. Από την άλλη πλευρά, οι οργανισμοί με χαμηλή ιεραρχική δομή έχουν λιγότερες ευκαιρίες για εργασιακή ανέλιξη, καθώς υπάρχουν λιγότερα επίπεδα διοίκησης.

Επιπλέον, οι εργοδότες με ισχυρό employer branding είναι πιο πιθανό να παρέχουν ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στους εργαζόμενους τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εργοδότες θέλουν να διατηρήσουν τους ικανούς εργαζόμενους τους και να τους δώσουν κίνητρο να παραμείνουν στην εταιρεία.

Εαν η συνεχής εργασιακή εξέλιξη είναι σημαντική για εσάς, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο εργοδότης σας προσφέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες. Εφόσον δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, είναι προτιμότερο να προχωρήσετε σε μια επόμενη επαγγελματική ευκαιρία.

 

Δώστε βάση στους αριθμούς

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για τις εταιρείες είναι τα νούμερα απόδοσης και παραγωγικότητας του κάθε εργαζομένου, καθώς αυτά είναι που αποτελούν συχνά τον δείκτη της εργασιακής προόδου. Βασισμένοι πάνω σε αυτό, μπορείτε να βρείτε πάτημα σε αυτούς τους αριθμούς και να αναδείξετε τον εαυτό σας.

Παραθέστε αριθμούς που να δείχνουν την τρέχουσα απόδοσή σας και στην συνέχεια μπορείτε να πάτε οπλισμένοι με θάρρος στον υπεύθυνό σας, έτσι ώστε να τον διαβεβαιώσετε ότι αξίζει να επενδύσει πάνω σας δίνοντάς περισσότερες ευθύνες.

 

Αναλάβετε πρωτοβουλίες

Με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την συμβολή σας σε καινούργια έργα δείχνετε στους υπεύθυνούς σας ότι εργάζεστε με ζήλο και ενδιαφέρον για την εταιρεία και ότι θέλετε να ανεβείτε και άλλο. Από τα παραπάνω η υποψηφιότητά σας για προαγωγή έχει δρομολογηθεί και σίγουρα στο μέλλον θα ανεβείτε σκαλί στην εταιρεία.

 

Αναπτύξτε σωστό Networking   

Το Networking είναι η διαδικασία ανάπτυξης και διατήρησης επαφών με άλλους ανθρώπους, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, την προώθηση της καριέρας σας ή την επίτευξη άλλων στόχων. 

Μέσω της γνωριμίας σας με τους σωστούς ανθρώπους, μπορεί να λάβετε υποστήριξη και καθοδήγηση για την επαγγελματική σας ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση σε ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη, όπως σεμινάρια, συνέδρια και διαλέξεις.

 

Η ειλικρίνεια είναι από τα μεγαλύτερά σας όπλα

Η επιτυχία στη δουλειά δεν εξαρτάται από τις τακτικές, αλλά από τις ικανότητες και την εργατικότητα. Η υπερβολική κολακεία μπορεί να φανεί ειλικρινής, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα τέτοιες συμπεριφορές και μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα εσάς.

Είναι προτιμότερο να παραμείνετε αυθεντικοί και να εστιάσετε στη δουλειά σας. Η σκληρή δουλειά και η φιλοδοξία είναι τα μόνα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

 

Μισθοί που προστέθηκαν πρόσφατα

 

Συμπέρασμα

Από την στιγμή που προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της καριέρας σας, είναι σημαντικό να έχετε έναν σαφή στόχο και να είστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε. Μία καλή πρακτική είναι να επενδύσετε στην προσωπική σας ανάπτυξη, αναζητώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε. 

Επίσης, διατηρήστε ένα δίκτυο επαφών και αναζητήστε ευκαιρίες για νέες συνεργασίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην επαγγελματική σας ζωή. Μην φοβάστε να πάρετε ρίσκα και να προσπαθήσετε να εξερευνήσετε σε νέα πεδία και δυνατότητες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην επιτυχία σας και να μην απογοητεύεστε από τυχόν αναποδιές. 

Η πρόοδος στην καριέρα συνήθως απαιτεί χρόνο, υπομονή και συνεχή προσπάθεια. Με αυτές τις αρχές στο μυαλό σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της καριέρας σας με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

 

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε follow στα Social Media για να μαθαίνετε περισσότερα για εμάς!