Γιατί είναι σημαντική;

 

Οι ερωτήσεις συνέντευξης αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας συνέντευξης για δουλειά. Βοηθούν τους υπεύθυνους και τους διευθυντές προσλήψεων να αξιολογήσουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δεξιότητες ενός υποψηφίου προκειμένου να προσδιορίσουν εάν είναι κατάλληλοι για τη δουλειά.
 

Παρέχουν επίσης μια εικόνα για το πόσο καλά επικοινωνεί ένας υποψήφιος, πώς στέκεται στα πόδια του και πώς χειρίζεται την πίεση. Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις, οι εργοδότες μπορούν να έχουν μια ακριβή εικόνα για τα προσόντα και τις ικανότητες μιας πιθανής πρόσληψης.

 

Κατανοήστε την εταιρεία και τον ρόλο πριν απαντήσετε

 

Όταν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την εταιρεία, τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται και τον ρόλο της θέσης πριν υποβάλετε μια αίτηση. Η γνώση της εταιρείας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απάντησή σας ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες της.
 

Η πλήρης κατανόηση της περιγραφής της θέσης εργασίας και των απαιτήσεων είναι απαραίτητη, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε εάν είστε ή όχι κατάλληλοι για τη θέση.
 

Αφιερώνοντας χρόνο για έρευνα και προβληματισμό σχετικά με αυτούς τους παράγοντες θα διασφαλίσετε ότι η απάντησή σας είναι προσαρμοσμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και να κάνει θετική εντύπωση.


 

 

Γιατί είναι τόσο σημαντική ερώτηση για τους υπεύθυνους προσλήψεων;
 

Είναι σημαντική για τον υπεύθυνο προσλήψεων για να κατανοήσει καλύτερα τους επαγγελματικούς σας στόχους και τους λόγους που σας οδήγησαν να υποβάλετε αίτηση για τη θέση αυτή. Επιπλέον, η απάντηση σας μπορεί να αποκαλύψει τις προτεραιότητές σας, ποιες είναι οι ανάγκες σας από μια θέση εργασίας και τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον εαυτό σου από τους υπόλοιπους.
 

Πώς να απαντήσετε στο "Γιατί θέλετε αυτή τη θέση;"

 

Αρχικά, ο στόχος σας είναι να επιτύχετε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και πρόοδο στην καριέρα σας, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον σας και τον ενθουσιασμό σας, καθώς και τη δυνατότητά σας για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον.
 

Όταν είσαι θαυμαστής ή υποστηρικτής μιας εταιρείας μπορεί να είναι ένα καλό σημείο πώλησης. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων λατρεύουν τους εργαζόμενους που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξηγήσεις τι σε τράβηξε στην κουλτούρα της εταιρείας. Θα μπορούσες να αναφερθείς στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους ως καταναλωτής-πελάτης. Επιπλέον γνωρίζεις πως έχουν καλή φήμη και ανυπομονείς να είσαι μέρος της εταιρείας και να γίνεις μέρος της κουλτούρας τους.
 

Σύμφωνα με τις παραπάνω απαντήσεις, το κλειδί είναι να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος και λεπτομερής γίνεται όταν απαντάς στην ερώτηση. Ο στόχος είναι να δείξεις ότι έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα και ότι έχεις πραγματικό ενδιαφέρον και δυνατότητες να πάρεις τη θέση.


 

Πρόσφατες πληροφορίες για τις συνεντεύξεις

Ουδέτερη εμπειρία
Δεν έχει ληφθεί καμία προσφορά
29/04/2024
Ουδέτερη εμπειρία
Δεν έχει ληφθεί καμία προσφορά
29/04/2024


 

Συμβουλές και κόλπα για το πώς να δημιουργήσετε την καλύτερη απάντησή σας

 

Η δημιουργία της καλύτερης απάντησής σας είναι μια βασική δεξιότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είτε πρόκειται για μια συνέντευξη για δουλειά, μια παρουσίαση, η σωστή απάντηση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα αναφέρουμε, μερικές συμβουλές για το πως να διαμορφώσετε μια σωστή απάντηση.
 

Κάντε έρευνα πριν από τη συνέντευξη. Η έρευνα σχετικά με την εταιρεία και τη θέση εργασίας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας της, τα καθήκοντά της και το πώς μπορείτε να συμβάλετε στην επιτυχία της.
 

Μιλήστε για τις ικανότητες και τις εμπειρίες σας που σας κάνουν να είστε κατάλληλος για τη θέση εργασίας. Συνδέστε τες με τις ανάγκες της θέσης και πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της.
 

Μιλήστε με πάθος για τη θέση πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην επιτυχία της εταιρείας. Είναι σημαντικό να δείξετε ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη θέση.

 

Τα πρέπει και τα μη

 

Το κλειδί για να απαντήσετε αποτελεσματικά σε αυτήν την ερώτηση είναι να δείξετε ότι είστε καλά ενημερωμένοι και έχετε εξετάσει προσεκτικά γιατί θέλετε αυτή την θέση. Θα πρέπει, επίσης, να εστιάσετε στο πώς οι δεξιότητες και η εμπειρία, σας κάνουν να ταιριάξετε πολύ για το ρόλο. Είναι επίσης σημαντικό να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί όταν απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση, καθώς οι εργοδότες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την ανειλικρίνεια.
 

Ακολουθώντας αυτά τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση «Γιατί θέλετε αυτή τη θέση», μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας μια καλύτερη ευκαιρία να προσληφθεί για τη δουλειά των ονείρων σας.

 

 

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε follow στα Social Media για να μαθαίνετε περισσότερα για εμάς!