Δύο είναι τα τινά. Ολοκληρώνεις τις σπουδές σου και όλοι επιμένουν ότι χρειάζεσαι ένα σωρό πιστοποιητικά επιμόρφωσης, eLearning ή distant courses για να ενισχύσεις την υποψηφιότητά σου, ή είσαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν στροφή καριέρας (#careershift) και ακούς ακριβώς τις ίδιες συμβουλές. Μήπως όμως αυτή η μέθοδος δεν είναι απαραίτητα η πιο κατάλληλη; Πόσοι, άλλωστε, αναφέρουν πως δεν ανέπτυξαν τελικά και τόσο τις γνώσεις τους, και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την θέση που επιθυμούσαν;

Ξεχωρίστε τι έχει πραγματικά αξία για εσάς

Αρχικά, θα χρειαστεί να ερευνήσετε τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την άσκηση του επαγγέλματος της προτίμησής σας. Εδώ όμως δεν μιλάμε απλά για επιμόρφωση, αλλά για τις πλέον απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεστε και αναζητά ένας εργοδότης. Ένας εργαζόμενος π.χ. σε οικονομικό τμήμα, πολύ πιθανόν να χρειάζεται να έχει πιστοποιηθεί σε IFRS πρότυπα ή να έχει αποκτήσει ACCA ή CFA πιστοποίηση.

Άλλες φορές, πιστοποιήσεις ή πιστοποιητικά παρακολούθησης λειτουργούν περισσότερο ως επιβεβαίωση της διάθεσής σας ως υποψήφιος να αποκτήσετε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείτε (βάσεις, τις περισσότερες φορές) στο αντικείμενοπου θέλετε να εργαστείτε.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και το ενδεχόμενο όπου ο εργοδότης ενδιαφέρεται περισσότερο για το δείγμα των projects που έχετε ολοκληρώσει (portfolio), παρά για τα πτυχία και πιστοποιητικά που έχετε αποκτήσει στην πορεία.

Διαβάστε περισσότερα >>