Άγνωστη λέξη για τους περισσότερους αν και στην ουσία η έννοια του thrive είναι όχι μόνο γνωστή, αλλά και απαραίτητη σε όλους μας.

 

Thrive σημαίνει ακμάζω, αναπτύσσομαι, ευδοκιμώ, εξελίσσομαι, προοδεύω, πετυχαίνω, ευτυχώ και ζω καλύτερα, γιατί αγαπώ τον εαυτό μου και δεν ξεχνώ να τον φροντίζω καθημερινά. Thrive σημαίνει θέλω να ευημερώ και όχι απλά να επιβιώνω.

 

«Δεν είναι πάντα εύκολο τα λόγια να γίνουν πράξεις» ίσως απαντήσεις και δεν θα έχεις άδικο. Αλλά αν θες μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, έστω και αν τα βήματα της αλλαγής είναι μικρά. Μην ξεχνάς ότι τα μικρά βήματα είναι αυτά που μπορεί να σε οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Μάλιστα, σε αυτήν την ασυνήθιστη περίοδο αβεβαιότητας, άγχους και στρες, η φροντίδα της ευεξίας σου είναι πιο σημαντική από ποτέ.

 

Τι περιλαμβάνει η έννοια της ευεξίας

Σύμφωνα με το λεξικό της κοινής νέο-ελληνικής, ευεξία είναι η γενική αίσθηση πολύ καλής ψυχο-σωματικής κατάστασης και υγείας.                  

 

Σύμφωνα με τον ορισμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού National Wellness Institute, που ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση της ευεξίας ανά τον κόσμο, η ευεξία ορίζεται ως “η διαδικασία του να έχουμε επίγνωση και να κάνουμε επιλογές προς μια πιο επιτυχημένη ύπαρξη» και αφορά την κατάσταση του ανθρώπου στο σύνολό του, σε όλες του τις διαστάσεις (σώμα-ψυχή-πνεύμα).

 

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, η ευεξία δεν είναι κάτι μονοδιάστατο ή δυσδιάστατο (πχ διατροφή ή/και άσκηση). Οι διαστάσεις της ευεξίας είναι πολλές (6 έως 12, στη βιβλιογραφία), ανάλογα με την τοποθέτηση και την ανάλυση που θέλει να κάνει κάποιος. Η ευεξία δεν είναι μια στατική κατάσταση, όπως το well-being. Έχει διαβαθμίσεις και επίπεδα, όπως ακριβώς έχει και η ασθένεια. Είναι καθαρά ζήτημα επιλογών, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες και βαθύτερες ανάγκες τους καθενός: σωματικές, ψυχικές, πνευματικές, κοινωνικές, εργασιακές, περιβαλλοντικές κλπ.

 

Μάλιστα, η τελευταία έρευνα της McKinsey δείχνει ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευεξία και ότι το ενδιαφέρον τους μεγαλώνει. Σε μια έρευνα με περίπου 7.500 συμμετέχοντες σε 6 χώρες, 79% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι η ευεξία είναι σημαντική και 42% τη θεωρούν κορυφαία προτεραιότητα. Για την ακρίβεια, οι καταναλωτές σε κάθε χώρα ανέφεραν μια σημαντική αύξηση στην προτεραιοποίηση της ευεξίας τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Γι’ αυτό κάνε κι εσύ την ευεξία προτεραιότητα και το thrive την αγαπημένη σου λέξη και πράξη! Μπορείς να αποκτήσεις μια υγιή σχέση με την τεχνολογία - και να την κάνεις σύμμαχό σου - καλύτερες συνήθειες ύπνου, διατροφής και άσκησης, λιγότερο στρες, αποδοτικότερη εργασία και επαγγελματική ευεξία, προσωπική ευημερία και ισορροπία. Αρκεί να υιοθετήσεις μικρές αλλαγές και συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία, την ευεξία, την αποδοτικότητά και την ενέργειά σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις επιστημονικές συμβουλές των ειδικών, αλλά και τα παραδείγματα ανθρώπων που τα κατάφεραν.

 

Αρκεί να κάνεις το ταξίδι προς την ευεξία τρόπο ζωής μέσα από το www.thriveglobal.gr.

 

Αρκεί να ρωτήσεις τον εαυτό σου πόσο thrive είσαι ή ακόμα καλύτερα πόσο thrive θες να γίνεις!