Πώς να βρείτε μια δουλειά που σας ταιριάζει

Ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά με τον υψηλό ανταγωνισμό, είναι δύσκολο να βρείτε τη δουλειά που είναι ιδανική για εσάς. Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι είδους δουλειά θα ταιριάζει στις δεξιότητες και την προσωπικότητά σας.

 

Η αναζήτηση της τέλειας δουλειάς δεν είναι εύκολη, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια αγχωτική ή δύσκολη διαδικασία. Απλά πρέπει να ξέρετε τι θέλετε εκ των προτέρων. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας!

- Μάθετε ποιες δεξιότητες ταιριάζουν περισσότερο στο ενδιαφέρον σας

Για πολλούς φοιτητές, το να αποφασίσουν ποιο τομέα σπουδών θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Με τόσα πτυχία για να διαλέξετε, είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει τις δεξιότητες που απαιτούνται για δημοφιλείς σταδιοδρομίες στα οικονομικά και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο πτυχίο είναι καλύτερο για τα ενδιαφέροντά σας.

- Μάθετε αν προτιμάτε να εργάζεστε σε γραφείο ή εξ αποστάσεως

Τα περιβάλλοντα απομακρυσμένης εργασίας και γραφείου έχουν αντίστοιχα τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν συχνά πολλές ώρες σε ένα περιβάλλον γραφείου, κάτι που μπορεί να μην ταιριάζει σε εκείνους που πρέπει να αναλάβουν ταχυδακτυλουργικές υποχρεώσεις, όπως η φροντίδα των παιδιών ή η οικογενειακή ζωή. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να το αποφύγουν δουλεύοντας από το σπίτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έλλειψη ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη κινήτρων για μερικούς ανθρώπους.

- Μάθετε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θέση που σας ενδιαφέρει πραγματικά

- Αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη καριέρα, φροντίστε να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει. Κρατήστε το επαγγελματικό και συνοπτικό. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εστιάσετε στην εμπειρία σας και σε αυτό που σας ξεχωρίζει από άλλους υποψηφίους.

- Μάθετε ποιο εύρος μισθών είναι αποδεκτό για εσάς

Σήμερα φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται «τι είναι καλός μισθός;». Δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι απλή. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η εκπαίδευση, το επίπεδο εμπειρίας, η βιομηχανία, η τοποθεσία και ούτω καθεξής. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε από την καριέρα σας και πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε σε αυτό κάθε εβδομάδα.

 

 Πώς να αποφύγετε τα λάθη της συνέντευξης

 

Πώς να αποφύγετε τα λάθη της συνέντευξης

Καθώς η διαδικασία της συνέντευξης αλλάζει, αλλάζουν και οι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας. Πιθανότατα θα σας ζητηθεί να περάσετε από ένα διαδικτυακό τεστ προληπτικού ελέγχου, πριν πάτε σε μια συνέντευξη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας, ακόμη και πριν ξεκινήσετε τη συνέντευξη. Σημαίνει επίσης ότι αν γνωρίζετε ποια είναι τα κοινά λάθη, τότε θα μπορείτε να τα αποφύγετε και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που δεν πρέπει να κάνουν. Αυτά μπορεί μερικές φορές να είναι μέρος των απαιτήσεων εργασίας, αλλά άλλες φορές μπορεί να αντικατοπτρίζει μόνο το πόσο καλά επικοινωνούν ή προβάλλουν τον εαυτό τους αυτοπροσώπως.

 

 

3 αντισυμβατικοί τρόποι για να βρείτε δουλειά

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε δουλειά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε μη συμβατικούς τρόπους εύρεσης εργασίας. Υπάρχουν πολλές παρενέργειες από το να έχεις επιπλέον χρήματα, όπως να μην χρειάζεται να ανησυχείς πια για τα οικονομικά σου.

 

Παρακάτω είναι οι τρεις μη συμβατικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε δουλειά:

- Βρείτε θέσεις εργασίας με ευέλικτα χρονοδιαγράμματα

Ξέρεις τι λένε, "ο χρόνος είναι χρήμα!" Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους και είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν προσπαθείτε να εξισορροπήσετε την εργασία σας με άλλες πτυχές της ζωής σας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας που προσφέρουν ευέλικτα χρονοδιαγράμματα.

- Αναζητήστε θέσεις εργασίας με δεξιότητες που ήδη κατέχετε

Θα πρέπει να ξεκινήσετε εξετάζοντας το βιογραφικό σας για να δείτε ποιες από τις δεξιότητές σας ισχύουν για τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν.

- Γίνετε μέλος σε διαδικτυακές κοινότητες για άτομα που θέλουν να βρουν μη συμβατικές θέσεις εργασίας

Η εύρεση εργασίας σε αυτή την ανταγωνιστική οικονομία μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά δεν σημαίνει ότι η αναζήτηση εργασίας πρέπει να είναι. Γίνετε μέλος της διαδικτυακής κοινότητας για άτομα που θέλουν να βρουν μη συμβατικές θέσεις εργασίας και να γνωρίσουν ομοϊδεάτες.

 

5 πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ψάχνετε για δουλειά. Όπως ο τρέχων εργοδότης σας μπορεί να έχει μειώσει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, η μείωση του προσωπικού είναι αναπόφευκτη ή απλά θέλετε να προχωρήσετε μετά από τόσο καιρό. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν πολλοί πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά.

 

Υπάρχουν ιστότοποι με δωρεάν δημιουργία βιογραφικών. Άλλοι ιστότοποι παρέχουν πρόσβαση σε θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους με διαφορετικά επίπεδα απαιτούμενης εμπειρίας. Και ορισμένοι ιστότοποι παρέχουν ακόμη και στους εργοδότες βιογραφικά δυνητικών υποψηφίων για να διευκολύνουν τις αποφάσεις πρόσληψης.

 

2 κοινά λάθη που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία και πώς να τα αποφύγετε!

 

2 κοινά λάθη που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία και πώς να τα αποφύγετε!

Η εύρεση εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα λάθη που μπορεί να κάνετε που θα καταλήξουν να επηρεάσουν τη ζωή σας στο μέλλον. Εδώ είναι 2 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν αναζητάτε μια νέα ευκαιρία καριέρας.

1) Δεν έχετε ενημερωμένο βιογραφικό - Τα βιογραφικά είναι σημαντικά για να βάλετε το πόδι σας στην πόρτα, επομένως πρέπει να ενημερωθούν και να μην υπάρχουν σφάλματα. Το να έχετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό θα σας βοηθήσει να λάβετε περισσότερες συνεντεύξεις και περισσότερες προσφορές εργασίας.

2) Να βασίζεστε μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αρκούν, θα σας οδηγήσουν μόνο μέχρι ένα σημείο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχετε και ισχυρά επαγγελματικά δίκτυα. Η δικτύωση επιτρέπει στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν επαγγελματικές κάρτες και άλλα στοιχεία επικοινωνίας, γεγονός που διευκολύνει τις εταιρείες να βρίσκουν ταλέντο που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

 

Δεν είναι ποτέ αργά για να βρείτε την εργασία που ονειρεύεστε. Μην ξεχνάτε ότι όλα ξεκινάνε από ένα καλό βιογραφικό.

Δημιουργήστε ένα τώρα εδώ.