Ένα υγιές περιβάλλον εργασίας αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για αποτελεσματικότητα και την ποιότητα εργασίας. Ακολουθούν οι 5 κορυφαίες συμβουλές για να το πετύχετε:

· Αναγνωρίστε και κατανοήστε τη δική σας ενέργεια

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το επίπεδο ενέργειας που έχουν κάθε μέρα και πώς τους επηρεάζει. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι όλοι έχουμε διαφορετική ποσότητα ενέργειας και πρέπει να βρούμε τι λειτουργεί καλύτερα για εμάς.

· Κάντε διαλείμματα από το γραφείο σας κάθε 30 λεπτά

Τα μικρά διαλείμματα μακριά από το γραφείο σας δεν είναι μόνο καλό για τη ψυχική σας υγεία, αλλά ενισχύει επίσης τη δημιουργικότητά σας και σας βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί.

· Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα

Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα, είναι σημαντικό για τη διατήρηση της καλής υγείας. Το να πίνετε άφθονο νερό βοηθάει στην υγεία των νεφρών σας και στη διατήρηση του δέρματος σας, δίνοντάς του μια όψη φρεσκάδας. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό, ώστε να νιώθετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

· Καταναλώστε τροφές που σας τροφοδοτούν με ενέργεια σε τακτά χρονικά διαστήματα

Η ισορροπημένη διατροφή είναι μείζονος σημασίας για μία παραγωγική καθημερινότητα. Επιλέξτε τροφές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας και να κρατήσουν το σώμα και τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωσή σας σε δραστηριότητες που έχετε να ολοκληρώσετε καθημερινά.

· Περιορίστε τον χρόνο χρήσης του κινητού σας απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να περιορίσετε τη χρήση του κινητού σας. Αυτό μπορεί να γίνει απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις, μειώνοντας τη συχνότητα των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ρυθμίζοντας ένα χρονόμετρο για μέγιστη παραγωγικότητα.

 

 

Καθορισμός ενός υγιούς χώρου εργασίας

Ο χώρος εργασίας είναι ο χώρος όπου οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας όλη την ημέρα. Μπορεί να είναι μια θετική ή αρνητική εμπειρία που επηρεάζει τη διάθεση, την παραγωγικότητα και την υγεία μας. Η δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εταιρικής κουλτούρας σας. Αυτό το άρθρο παρέχει συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους σας.

Ένας παράγοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο χώρο εργασίας: το περιβάλλον. Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι σημαντικό για την παραγωγικότητα και την ευημερία.

 

Στοιχεία ενός υγιούς χώρου εργασίας

Ένας υγιής χώρος εργασίας είναι αυτός στον οποίο οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, απολαμβάνουν τη δουλειά τους και νιώθουν ότι κάνουν τη διαφορά. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι έρχονται στο γραφείο κάθε πρωί με την πεποίθηση ότι η δουλειά τους θα έχει νόημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί διασφαλίζοντας ότι έχουν αυτονομία ως προς τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους, την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις και ότι η εταιρεία τους παρέχει ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ένα σημαντικό στοιχείο ενός υγιούς χώρου εργασίας είναι η ευεξία σε αυτόν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας την ώρα του μεσημεριανού γεύματος ή μετά τη δουλειά, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να κάνουν διακοπές, βοηθώντας τους με τις ανάγκες φροντίδας των παιδιών, κλπ.

 

 

Επικοινωνιακές δεξιότητες στο περιβάλλον γραφείου

Η αποτελεσματική επικοινωνία και η καλή συνεννόηση με τους συναδέλφους και τη διοίκηση είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για κάθε άτομο στο χώρο εργασίας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σας ζωή, όπως το άγχος, το πρόβλημα στην κατανόηση των οδηγιών ή η αίσθηση ότι δεν είστε μέλος της ομάδας. Η εκμάθηση του τρόπου πλοήγησης στην πολιτική γραφείου και η ανάπτυξη εξαιρετικών δεξιοτήτων επικοινωνίας μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μια πιο δυνατή, πιο ευτυχισμένη επαγγελματική ζωή.

Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο και θεμελιώδης ανθρώπινη δεξιότητα. Είναι ένα ζωτικό μέρος κάθε ομάδας και οργανωτικής κουλτούρας. Οι δεξιότητες επικοινωνίας αναγνωρίζουν τη σημασία της ικανότητας να μιλάς αποτελεσματικά και πειστικά, καθώς και πώς να ακούς προσεκτικά.

Το στυλ επικοινωνίας ποικίλλει ανάλογα με το με ποιον επικοινωνείτε, την κατάσταση και το επίπεδο εξοικείωσής σας με το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες μπορούν να αναπτυχθούν μέσω συνειδητής εξάσκησης, η οποία τη βελτιώνει ενισχύοντας την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί σε διάφορες καταστάσεις.

 

Ενδυνάμωση και ηγετικές δεξιότητες στο περιβάλλον γραφείου

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η παραδοσιακή ιεραρχική δομή της διοίκησης έχει αντικατασταθεί από μια πιο οριζόντια, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ηγετικές δεξιότητες για να είναι επιτυχημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες ηγετικές δεξιότητες δεν είναι αυτές που μπορούν να διδαχθούν σε μια τάξη.

Το άρθρο μιλά για το πώς τα άτομα με ισχυρές διαπροσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες μπορούν να γίνουν σπουδαίοι ηγέτες. Μιλάει επίσης για τη σημασία του να μπορείτε να διατυπώσετε καλά νέες ιδέες και να μπορείτε να παρακινήσετε τους άλλους.

 

Δίκαιη μεταχείριση Εργαζομένων & Πελατών στο εργασιακό περιβάλλον

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δύναμη ενός ευχαριστώ. Είναι μια απλή φράση που μπορεί να έχει τόσες πολλές διαφορετικές έννοιες. Μία από αυτές τις έννοιες είναι να είστε ευγνώμων για τη δουλειά που έχει κάνει κάποιος για σας.

Πρέπει να σέβεστε τους υπαλλήλους και τους πελάτες σας στο περιβάλλον του γραφείου, καθώς και πώς η κατάλληλη συμπεριφορά θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη παραγωγικότητα και λιγότερες συγκρούσεις.

 

 

Επίπεδα δέσμευσης και ικανοποίησης εργαζομένων

Σε αυτό το σημείο, θα διερευνήσουμε τις πτυχές του κινήτρου και της ικανοποίησης των εργαζομένων στο περιβάλλον εργασίας τους. Προκειμένου να βελτιώσουν τα επίπεδα δέσμευσης και ικανοποίησής τους, οι εργοδότες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

 

1) Κουλτούρα στο χώρο εργασίας

Με την ανάγκη για όλους να συνεργάζονται καλά σε ομάδες, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αυτογνωσία και την ενσυναίσθηση.

2) Μισθός

3) Οφέλη

4) Εργασιακές σχέσεις

5) Ανάπτυξη σταδιοδρομίας

 

Να είστε ευτυχισμένοι και παραγωγικοί στην πορεία της καριέρα σας

Τα οφέλη του άλλωστε είναι πολλά. Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που είναι πιο χαρούμενοι στη δουλειά τους είναι επίσης πιο παραγωγικοί, έχουν λιγότερες απουσίες και ασχολούνται περισσότερο με τη δουλειά τους.

 

Πώς ακριβώς όμως επιτυγχάνεται αυτό;

1) Να προσέχετε τι σας κάνει ευτυχισμένους

2) Κάντε βήματα προς τους στόχους σας

3) Μάθετε πότε είναι ώρα να προχωρήσετε

 

Μία εταιρεία μπορεί να αξίζει την προσοχή όλών μας. Είτε για τα θετικά της είτε για τα αρνητικά της. Μέσα από το Poudouleveis.gr χιλιάδες χρήστες αξιολογούν εταιρείες 100% ανώνυμα καθημερινά.

 

Αξιολόγησε σήμερα μία εταιρεία 100% ανώνυμα κάνοντας click εδώ