Την έναρξη προγράμματος προεργασίας και ειδικού προγράμματος απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

α) Έναρξη «προγράμματος προεργασίας για 300 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»:

Ξεκινά την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, μέχρι και την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α' 101), όπως ισχύει και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα (πάροχοι) και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθέτησης ανέργων νέων, ηλικίας 18-30 ετών, για χρονικό διάστημα επτά μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προετοιμασία ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας - του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Αφορά 300 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι πάροχοι, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα >>