Κόποι και προσπάθειες για στροφή στην καινοτομία στην Αθήνα δικαιώθηκαν. Η Αθήνα  διακρίθηκε ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χθες 6/11 απένειμε στην Αθήνα τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας για το 2018, ο οποίος συνοδεύεται από βραβείο 1 εκατ. ευρώ.

Η Αθήνα είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ε.Ε. «Ορίζων 2020». Ο τίτλος αυτός, όπως σημειώνει ο Επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας Carlos Moedas: «επιβραβεύει τις πόλεις που κάνουν ένα βήμα παραπάνω για να δοκιμάσουν νέες ιδέες, τεχνολογίες και τρόπους και για να ακούσουν τη γνώμη των πολιτών τους σχετικά με το πώς πρέπει να αλλάξει η πόλη τους».

Ο επίτροπος πρόσθεσε: «Η Αθήνα ξεχωρίζει ως παράδειγμα πόλης που, αν και αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, μπορεί να επιτύχει σπουδαία αποτελέσματα. Μέσω της καινοτομίας, η Αθήνα έχει βρει έναν νέο σκοπό για τη δραστική αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αποτελεί απόδειξη ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι ίδιες οι δυσκολίες, αλλά το πώς υψώνεις το ανάστημά σου μπροστά σ’ αυτές».

Διαβάστε περισσότερα >>