Πώς να γίνετε πιο παραγωγικοί στο σπίτι με την τηλεργασία;

Η τηλεργασία είναι η πράξη της εργασίας από το σπίτι ή οπουδήποτε έξω από το γραφείο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα. Η τηλεργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα για άτομα που θα ήθελαν να εργάζονται από το σπίτι, αλλά μπορεί να μην είναι σίγουροι πώς μπορούν να ξεκινήσουν τον νέο τρόπο ζωής τους με αυτό το είδος δραστηριότητας.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να γίνετε πιο παραγωγικοί όταν εργάζεστε από το σπίτι.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να παραμείνετε παραγωγικοί όταν εργάζεστε σε καθεστώς τηλεργασίας.

 

Τα οφέλη της τηλεργασίας

 

Τα οφέλη της τηλεργασίας

Η τηλεργασία είναι η απομακρυσμένης εργασία ενός ατόμου μακριά από τη φυσική τοποθεσία του εργοδότη του.

Τα οφέλη της τηλεργασίας είναι η εξοικονόμηση χρόνου, η αυξημένη συγκέντρωση και η μειωμένη πνευματική κόπωση.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η τηλεργασία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής κάποιου, λόγω της αυξημένης διαθεσιμότητας στην οικογένεια και τους φίλους.

Υποστηρίζουν επίσης ότι μειώνει το άγχος που σχετίζεται με τις μετακινήσεις και παρέχει ένα πιο χαλαρό περιβάλλον εργασίας.

 

Οι εργαζόμενοι σε θέσεις εργασίας τηλεργασίας είναι πιο ευτυχισμένοι στις δουλειές τους

Η έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι τηλεργασίας είναι πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά τους, αλλά υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εφαρμογή μιας πολιτικής τηλεργασίας.

Πρώτον, είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής τεχνολογία. Εάν η εταιρεία δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για απομακρυσμένη εργασία, μπορεί να χάσει την ποιότητα της εργασίας ή να χάσει προθεσμίες, λόγω αργών συνδέσεων ή έλλειψης πρόσβασης σε αρχεία.

Δεύτερον, οι τηλεργαζόμενοι χρειάζονται έναν χώρο γραφείου εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ομαλή διεξαγωγή της δουλειάς τους. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζονται εκτυπωτή ή σαρωτή για να ολοκληρώσουν έργα στο σπίτι.

Τρίτον, είναι σημαντικό οι διευθυντές να υποστηρίζουν την πολιτική τηλεργασίας και να μην στέλνουν ανασφαλή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πληροφορίες σχετικά με την εργασία που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.

 

Γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εξ αποστάσεως εργασία, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μια εργασία από το σπίτι.

Όταν οι άνθρωποι εργάζονται σε εταιρείες, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν τον ίδιο χώρο γραφείου για ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους, κάτι που δεν αποτελεί πάντα τον πιο παραγωγικό τρόπο εργασίας.

Αντίθετα, θα μπορούσαν να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και να μπορούν να εργάζονται στο σπίτι ή στο γραφείο όποτε θέλουν. Μπορούν να αλλάξουν το περιβάλλον τους έτσι ώστε να τους βοηθήσει να παραμείνουν δημιουργικοί.

 

Πώς να γίνετε επιτυχημένοι τηλεργαζόμενοι και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά

Η εργασία από το σπίτι γίνεται δημοφιλής τάση και πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτό το στυλ εργασίας.

Η επιτυχία ως τηλεργαζόμενος δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά σας και να θυμάστε να μην καταπονείστε υπερβολικά.

Η καλύτερη ώρα για εργασία εξ’ αποστάσεως είναι το πρωί, όταν η θέλησή μας έχει αναπληρωθεί μετά από έναν βραδινό ύπνο. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εστιάσουν το βράδυ, επομένως θα πρέπει να αποφεύγουν να εργάζονται εκείνη την ώρα.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τηλεργασίας

Δεν μπορεί να γίνει κάθε δουλειά από απόσταση. Ορισμένα επαγγέλματα απαιτούν φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας. Υπάρχουν όμως πολλές δουλειές που μπορούν να γίνουν εξ’ αποστάσεως ή εν μέρει εξ’ αποστάσεως. Ένα από τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι είναι η δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων στη μεταφορά. Υπάρχουν επίσης πλεονεκτήματα όπως μειωμένα επίπεδα άγχους και βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εργοδότης σας επιτρέπει πρώτα αυτόν τον τύπο διευθέτησης.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τηλεργασίας

 

Πώς να ξεκινήσετε με την εργασία από το σπίτι - Η απόλυτη λίστα ελέγχου για μια επιτυχημένη εμπειρία τηλεργασίας

Σε μια εποχή αυξημένης ευελιξίας, καθώς και προβλεπόμενης έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η τηλεργασία έχει γίνει ένας δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος για τις εταιρείες να παραμείνουν ανταγωνιστικές και οι εργαζόμενοι να βρουν ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εμπειρίας τηλεργασίας αναλύονται παρακάτω.

Πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας και της εξοικονόμησης κόστους της τηλεργασίας. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να ανταποκριθούν, όπως η διαχείριση των προσδοκιών σχετικά με τη διαθεσιμότητά σας, η διατήρηση των επιπέδων παραγωγικότητας, η παραμονή συνδεδεμένη με την κουλτούρα του γραφείου και η ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας.

Για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να εργάζονται σε τηλεργασία, αλλά δεν είναι σίγουροι από πού να ξεκινήσουν, αυτή η λίστα καλύπτει τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής συμφωνίας.

 

Εργασία από το σπίτι ως ελεύθερος επαγγελματίας

 

Εργασία από το σπίτι ως ελεύθερος επαγγελματίας - Τι πρέπει να γνωρίζετε από έναν επαγγελματία

Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι μια δημοφιλής επιλογή για επαγγελματίες. Είναι ένας τρόπος να είσαι υπεύθυνος για τη δουλειά και το πρόγραμμα σου και να εξισορροπείς τη ζωή και την καριέρα σου.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν εργάζεστε από το σπίτι:

- Δεν έχετε γραφείο ή άλλο μέρος για να πάτε εάν χρειάζεστε λίγο χρόνο.

- Ίσως χρειαστεί να φροντίσετε τα παιδιά ή τα μέλη της οικογένειάς σας.

- Η εργασία από το σπίτι μπορεί να σας πιέσει επειδή δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους.

- Μπορεί να υπάρχουν περισπασμοί που προέρχονται από το σπίτι σας, όπως θόρυβος ή τηλεόραση ή παιδιά που παίζουν, που μπορεί να επηρεάσουν την εστίασή σας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν αυτά τα πράγματα υπόψη και να μάθουν πώς να μετριάζουν αυτά τα πιθανά προβλήματα.

 

Πώς να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία όταν εργάζεστε από το σπίτι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί όταν εργάζεστε εξ’ αποστάσεως. Μερικές φορές, μικρές αλλαγές, όπως η αλλαγή του φόντου της οθόνης του υπολογιστή σας σε μια εικόνα του αγαπημένου σας τοπίου, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Άλλες φορές, είναι να προσέχετε πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε στο τηλέφωνο για ώρες κάθε μέρα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά αντ 'αυτού για να μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες.