Ανεργία ή εργασιακό περιβάλλον που δεν σας ταιριάζει; Οι περισσότεροι έχουν βρεθεί είτε στη μία είτε στην άλλη άβολη ή δυσάρεστη θέση. Είναι κατανοητό ότι και οι δύο καταστάσεις ενέχουν δυσκολίες τόσο ψυχολογικής (αμηχανία και φόβος για τη νέα αρχή) όσο και πρακτικής  φύσεως (οικονομικής φύσεως). Πώς βρίσκει κανείς όμως πιο άμεσα δουλειά, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο; Είτε θέλετε να αλλάξετε εργασιακό χώρο είτε να βρείτε δουλειά επειδή είστε άνεργοι, παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε εργασία άμεσα.

 

1. Ανανεώστε και προσαρμόστε το βιογραφικό σας

Εάν πραγματικά θέλετε να βρείτε δουλειά, οφείλετε απέναντι στον εαυτό σας να έχετε ένα ανανεωμένο βιογραφικό με όλες τις νέες πληροφορίες αναφορικά με την επαγγελματική εμπειρία σας, την εκπαίδευση κλπ. Ακόμη και μια μικρή προσθήκη στο βιογραφικό σας δείχνει την εξέλιξή σας και τη βελτίωσή σας σαν εργαζόμενος/-η. Εάν νιώθετε ότι πρέπει να φτιάξετε το βιογραφικό σας από την αρχή, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, διαβάστε άλλα άρθρα του poudouleveis.gr εδώ ή δημιουργήστε το βιογραφικό σας με ευκολία online.  

Μάλιστα, είναι εξίσου σημαντικό να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας ανά αγγελία εργασίας. Ένα βιογραφικό προσαρμοσμένο στην αγγελία εργασίας έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί ως κατάλληλο και να σας δώσει το πράσινο φως για τη συνέντευξη από ότι ένα γενικό βιογραφικό. Αυτό δεν είναι κάτι παράλογο αν απλώς αναλογιστείτε ότι το βιογραφικό θα έχει δημιουργηθεί με μεγαλύτερη έμφαση στο να αποδεικνύει την καταλληλότητά σας για τη συγκεκριμένη δουλειά.

 

2. Ψάξτε καθημερινά αγγελίες στις σωστές πλατφόρμες

Η εύρεση εργασίας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, κόπο και καθημερινή αναζήτηση των διαθέσιμων αγγελιών θέσεων εργασίας. Ωστόσο, πολλοί που αναζητούν εργασία αμελούν να επισκέπτονται ακόμη και καθημερινά ιστοσελίδες σαν το poudouleveis.gr, με καθημερινές ανανεώσεις θέσεων εργασίας. Συνεπώς, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες που ανεβάζουν καθημερινά αγγελίες εργασίας, ώστε να μη χάσετε θέσεις που μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς. 

 

3. Διευρύνετε το δίκτυό σας στο LinkedIn

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σημαντική παρουσία στον τομέα της απασχόλησης και των προσλήψεων. Ειδικά το LinkedIn είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπορείτε να χρησιμοποιείτε, για να διευρύνετε το δίκτυο επαγγελματικών γνωριμιών σας, να βρείτε αγγελίες εργασίας κ.α. Το να διαθέτετε, λοιπόν, ένα ενημερωμένο προφίλ σε μια πλατφόρμα όπως το LinkedIn θα βελτιώσει σημαντικά τις προοπτικές σας. Ακόμα κι αν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από εταιρείες οι οποίες αναζητούν υποψήφιους για θέσεις ενδιαφέροντός σας.

 

4. Διευρύνετε τις γνώσεις & ικανότητές σας

Η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί από τους εργαζόμενους να αναπτύσσονται διαρκώς με νέες δεξιότητες και γνώσεις. Επομένως, αφού η γνώση δεν είναι ποτέ αρκετή, είναι καλό να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε κάποιο σεμινάριο ή να αποκτήσετε μια επιπλέον πιστοποίηση. Μπορείτε να βρείτε πολλά αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα σας εξελίξουν, κάποια δωρεάν και κάποια έναντι διδάκτρων. Ορισμένα εξ αυτών δίνουν και πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς (πχ Google, ΕΚΠΑ, κλπ). Οι θεματολογίες που μπορείτε να βρείτε είναι αμέτρητες όπως και η ίδια η γνώση. 

Έτσι, λοιπόν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε να γίνετε καλύτερος επαγγελματίας, να διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας και γίνεται πιο πολύπλευρο άτομο.

 

5. Στείλτε βιογραφικά προκαταβολικά

Εάν νιώθετε ότι δεν βρίσκετε κάποια εργασία που να σας ενδιαφέρει ή ότι θα θέλατε να εργαστείτε σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο, μη διστάσετε να στείλετε βιογραφικό σε εταιρείες και ας μη ζητούν ενεργά αυτήν την περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες θα έχουν άμεση πρόσβαση στο βιογραφικό σας και αν τυχόν ανοίξει θέση για οποιονδήποτε λόγο, ίσως να σας καλέσουν. Άλλωστε, ορισμένες φορές οι εταιρείες αρκούνται στα υπάρχοντα βιογραφικά που διαθέτουν και δεν προχωρούν σε νέα αγγελία.

 

 

Πρόσφατες αξιολογήσεις

 

6. Αναπτύξτε την αυτοπεποίθησή σας

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν διεκδικείτε μια θέση εργασίας. Όταν έχετε αυτοπεποίθηση, φαίνεστε πιο ικανοί στα μάτια των άλλων να αναλάβετε καθήκοντα και επομένως είναι πιο πιθανό να σας εμπιστευτούν. Φυσικά, η αυτοπεποίθηση δεν αποκτάται από τη μία μέρα στην άλλη. Ένα ψυχολογικό κόλπο που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι: κάθε μέρα αναλογιστείτε τι έχετε κάνει σωστά μέχρι στιγμής στη ζωή σας.  Θυμηθείτε τις περιόδους της ζωής που τα καταφέρατε παρά τις δύσκολες και δυσοίωνες καταστάσεις. Σιγά-σιγά είναι πιθανό η αυτοπεποίθησή σας να αυξηθεί, καθώς θα συνειδητοποιήσετε τι έχετε καταφέρει και θα συνηθίσετε να έχετε καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας.

 

Συμπέρασμα

Με την υιοθέτηση μικρών καθημερινών συνηθειών και ορισμένων καίριων στρατηγικών μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να βρείτε άμεσα δουλειά. Προσπαθήστε λοιπόν πιο σοβαρά και θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

 

Κατηγορίες: Ισορροπία, ανθρώπινη συμπεριφορά, σχετικά με τον κλάδο εργασίας