Σε 20 χρόνια από τώρα, το εργατικό δυναμικό μπορεί να είναι εντελώς μη αναγνωρίσιμο

Το 2040, τα μωρά που γεννιούνται αυτή την περίοδο θα είναι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Η αγορά εργασίας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή σήμερα. Από την άλλη, ο αυτοματισμός έχει ήδη εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, της εστίασης και του λιανικού εμπορίου και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αναδιαμορφώσει τελικά κάθε άλλη βιομηχανία.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ότι εκατοντάδες επαγγέλματα σε τομείς όπως η περιβαλλοντική μηχανική και η συμβουλευτική για την ψυχική υγεία δεν θα έχουν εξαφανιστεί.

Και όσα επαγγέλματα εξαφανιστούν, θα υπάρξουν άλλα τα οποία θα τα αντικαταστήσουν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια πρόβλεψη του Institute for the Future (IFTF), το 85% των θέσεων εργασίας το 2030 δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.

Δείτε παρακάτω ποιες θα είναι οι πιο καυτές θέσεις εργασίας του 2040:

"Εικονικός" διευθυντής καταστήματος

Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ηλεκτρονικά, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν την ανθρώπινη σύνδεση. Σε έρευνα της Google, το 61% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας δήλωσε ότι καλεί μια επιχείρηση πριν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές. Και το 73% των καταναλωτών πιστεύει ότι οι διαδικτυακές διαφημίσεις «πρέπει να προβάλλουν μια μοναδική ιστορία», σύμφωνα με μελέτη της Adobe και του Edelman Berland.

Διαβάστε περισσότερα >>