Προετοιμάζεσαι για την συνέντευξη, όμως δεν ξέρεις τι θα έπρεπε να αποφύγεις ώστε να κάνεις καλή εντύπωση; Δες εδώ τα 9 κορυφαία λάθη που κάνουν οι περισσότεροι!

9. Δεν προετοιμάζεσαι

Αν η συνέντευξη είναι για κάποια μεγάλη εταιρεία και στη συνέντευξη σε ρωτήσουν τι γνωρίζεις για την επιχείρηση τους, τι θα απαντήσεις αν δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα;

Το ξέρεις ότι αυτομάτως θα χάσεις πόντους και μόνο γι' αυτό. Ότι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις είναι να ενημερωθείς, μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία σίγουρα θα έχει το "Σχετικά με εμάς" ή απλά "Η Εταιρεία". Εκεί θα βρεις ότι χρειάζεσαι.

8. Δεν ντύνεσαι κατάλληλα

Σίγουρα η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, γι' αυτό θα πρέπει να φροντίσεις το ντύσιμο σου να είναι όπως αρμόζει στην εκάστοτε θέση.

Αν δεν γνωρίζεις όμως το ύφος της επιχείρησης, μπορείς πολύ απλά να την επισκευθείς και να δεις το πως είναι ντυμένοι όλοι όσοι μπαίνουν και βγαίνουν από το κτίριο.

7. Φτωχές ικανότητες επικοινωνίας

Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείς καλά και φυσικά σωστά όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης εργασίαςΔεν είναι μόνο τα λόγια που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά και η στάση του σώματος σου, τα χέρια σου, μέχρι και το βλέμμα σου.

Όλα θα πρέπει να δηλώνουν ότι νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και απόλυτα άνετος με ότι και αν σε ρωτήσουν.

6. Δες έχεις τρόπους

Επίσης πολύ βασικό, είναι ότι για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να σηκώσεις το τηλέφωνο σου την ώρατης συνέντευξης, μιας και θεωρείτε μεγάλη αγένεια. Γι' αυτό να το έχεις κλειστό ή έστω στο αθόρυβο.

Διαβάστε περισσότερα >>